Placki z kaszy jaglanej z musem brzoskwiniowym lub dżemem

Placki z kaszy jaglanej z musem brzoskwiniowym lub dżemem

Składniki:

0,5 szklanki
kaszy jaglanej
1,5 szklanki
mleka
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
3 łyżki
miodu
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 sztuki brzoskwinie
100 ml oleju

Przygotowanie:

  1. Kaszę opłucz dokładnie na przemian pod zimną i gorącą wodą.
  2. Przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj ok. 15 minut.
  3. Do wystudzonej kaszy dodaj mleko i olej, po czym zmiksuj na gładką masę.
  4. Dodaj resztę składników i smaż placuszki na oliwie.
  5. Brzoskwinie zblenduj na gładką masę i polej sosem brzoskwiniowym gotowe placki jaglane. Brzoskwinie można zamienić na dżem.

curry-z-soczewicy

2 thoughts on “Placki z kaszy jaglanej z musem brzoskwiniowym lub dżemem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *